Muziek: Ron Dings

 

Zoon Ron Dings treedt tegenwoordig regelmatig op als singer/songwriter. Hij bespeelt daarbij afwisselend keyboard en gitaar en zingt grotendeels zelf geschreven Nederlandstalige liedjes, afgewisseld met een enkele cover.

 

rondingszingendReferenties:

·         Met Van Gelder zijn twee oudere carnavalsliedjes opnieuw opgenomen. Deze staan op de nieuwe Jocus-CD “Venlo op zien bes 2017”: Josefien en Veur altiéd eine Venlonaer

·         Carnavalsleid 2016: Van de Zoepkoel wies ‘t Poskantoer.

·         Een prachtige vertaling van Parijs van Kenny B onder de naam Praot Venloos met mich (Släötjesbrök / Slotjesbrug).

·         Liedjes van Ron met Van Gelder zijn o.a.: Blieve Gaon, Laot mich, Ónderwaeg (met Christel Rouleaux).

·         Sinds kort is Ron Dings de nieuwe zanger van de Venlose Dialectband Van Gelder. Hier kun je kijken en luisteren naar een klein stukje van zijn eerste, spetterende optreden met deze groep. Beeld en geluidskwaliteit zijn redelijk.

·         Op zaterdag 29 oktober 2011 trad hij op de Venlose Leedjesaovend op, samen met Sharon Suiker. Het prachtige optreden kun je hier bekijken en beluisteren.

·         Begin 2011 vertrok een van zijn vrienden voor een half jaar naar het buitenland. Bij het afscheidsfeest vertolkte Ron een eigen nummer geïnspireerd op de persoon. Een ruwe versie van dit optreden kun je hier zien en beluisteren.

·         Op maandag 9 maart en 13 april 2009 trad Ron op voor TV Limburg. Twee liedjes van het tv-optreden kun je hier en hier bekijken.

·         Begin maart 2008 waren de Culturele Avonden van College Den Hulster. Samen met twee gitaristes trad Ron daar op met het lied New Shoes van Paolo Nuttini. Een filmpje van dit optreden is hier te bekijken en te beluisteren. NB: de eerste minuut wordt in stilte doorgebracht, omdat gewacht wordt op een microfoon. Vervolgens het lied New Shoes. Het filmpje wordt afgesloten door een andere muzikant.

 

Voor contact:

T: 077-3737067

M: 06-30469545

E: rondings@hotmail.com

W: www.dougie90.hyves.nl